درباره نشریه

پژوهشکده امنیت ملی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی با هدف سامان‌دهی به شبکه‌های دیدبان و تحلیل‌گر در مجموعه نیروهای مسلح؛ توسعه دانش، ابزار و فرهنگ آینده‌نگری در جبهه مقاومت (خصوصا ایران اسلامی؛ ارتقای افق دید نیروهای مسلح نسبت به آینده، با تأکید بر تحولات گام دوم انقلاب اسلامی؛ برخورداری از قابلیت‌های هشداردهی به‌هنگام راهبردی و در نهایت تحول بنیادی در علوم انسانی و ساختارهای علمی اقدام به انتشار فصلنامه محیط شناسی راهبردی ج.ا.ایران در مردادماه 1394 نموده است تا فرصتی برای ایجاد پیوند بین حوزه علمی دانش سیاست، روابط بین الملل، ژئوپلیتیک، فضای سایبر، مطالعات منطقه ای، مطالعات امنیتی- دفاعی با مطالعات راهبردی و سطوح تصمیم‌گیری و اجرای راهبردی کشور و در سطحی کلان‌تر، جبهه مقاومت علیه استکبار جهانی فراهم آورد و دانشی را در این حوزه‌ها ارائه نماید که هم راهگشاست و هم متناسب با ویژگی‌ها و مختصات ویژه هر بوم جغرافیایی است و مبتنی بر مبانی اسلامی بنا شده است.

فصلنامه محیط شناسی راهبردی ج.ا.ایران آماده دریافت مقالات پژوهشگران محترم در حوزه‌های ذکر شده با محوریت موضوعات زیر است:

صاحب ­نظران و پژوهشگران ارجمند می­ توانند مقاله ­ها و آثار علمی و پژوهشی خود را در چارچوب موضوع­ات محیط راهبردی با گرایش امنیتی- دفاعی و نیروهای مسلح تدوین و به دفتر فصل­نامه ارسال فرمایند. اهم محورها به شرح زیر می­ باشد:

1. نظریه ­ها، رویکردها و گفتمان ­های حوز دفاع و امنیت
  2. الگوی رایج در حوزه دفاع و امنیت و مطالعات تطبیقی
  3. آینده ­پژوهی و چشم ­اندازهای محیط امنیتی ج.ا.ا در آینده ­های نزدیک، میانی و دور
  4. تحلیل و بررسی تحولات ژئوپلیتیکی منطقه (با تأکید بر حوزه دفاعی و امنیتی ج.ا.ایران)
  5. جایگاه ج.ا.ایران در هندسه جهانی قدرت
  6. مباحث امنیت منطقه ­ای و بین ­الملل (با تأکید بر ج.ا.ایران)
  7. رژیم صهیونیستی و راهبردهای مقابله با آن
  8. تبارشناسی جریان­ های تکفیری از منظر حوزه دفاع و امنیت ج.ا.ایران
  9. جنگ­ های نوین و تهدیدات فراروی
  10. تهدیدها و فرصت ­های کشور در محیط راهبردی
  11. تهدیدها و فرصت­ های فراروی جهان اسلام
  12. نظریه ­های نظم نوین اسلامی و پیچ تاریخی
  13. تحلیل پیمان­ های دفاعی و امنیتی منطقه و پیامدهای آن بر امنیت ملی ج.ا.ایران
  14. مباحث راهبردی تهدیدهای امنیتی- دفاعی مرتبط با ج.ا.ایران.
  15. مباحث راهبردی تهدیدات امنیتی- دفاعی منطقه و جهان
  16. مباحث راهبردی جنگ ­های آینده و جنگ ­های نوین و هسته ­ای

نوع دسترسی به مقالات فصلنامه محیط شناسی راهبردی ج.ا.ایران به‌صورت «باز» می‌باشد.

خط مشی حق چاپ:Copyright Policy

تحت مجوز دسترسی آزاد، نویسندگان مالکیت حق چاپ را برای محتوای خود حفظ می‌کنند، اما به هر کسی اجازه می‌دهند محتوای خود را بارگیری، استفادۀ مجدد، چاپ مجدد، اصلاح، توزیع و / یا کپی کند، به‌شرط این‌که نویسندگان اصلی و منبع به درستی ذکر شده باشند.

این نشریه تحت مجوزAttribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0) است.یعنی شما اجازه دارید که اشتراک‌گذاری مطالب را در هر رسانه یا قالبی کپی و دوباره توزیع کنید و برای هر هدفی  بجز اهداف تجاری، محتوا را مجدداً ترکیب کنید، تغییر دهید و بر اساس آن بنوسید.