دو کشوری که جهت موقعیت اولی در یک منطقه در تلاش هستند، هیچ گونه رابطه دوستانه ای با یکدیگر نخواهند داشت. رابطه این دو کشور تابع نوعی رقابت پایدار خواهد بود که در جهت یارگیری کشورهای دیگر منطقه، به چالش کشاندن همدیگر و حمایت از کشورها و گروههای کوچکتر جهت تثبیت موقعیت منطقه ای تداوم خواهد داشت. رقابت بین کشورهای یک منطقه در جهان پدیدهای فراگیر است، لیکن کنش میان کشورهای مدعی تابع نوع و تعداد موارد مورد رقابت و نحوه نگرش به آنها است. در حال حاضر، کنش متقابل دو کشور ایران و عربستان در منطقه جنوب غرب آسیا، رقابت رو به تنش را طی می کند که این رقابت و منازعه به سایر کشورهای منطقه نیز سرایت کرده و تنشهایی را در این بخش از جهان بوجود آورده است. این پژوهش با روش توصیفی و تحلیلی به مطالعه علائق ژئوپلیتیکی دو کشور ایران و عربستان در جنوب غرب آسیا پرداخته است. شیوه گردآوری دادهها و اطلاعات مورد نیاز کتابخانهای و اسنادی و با مراجعه به مراجعه ذیصلاح انجام شده است. نتایج تحقیق نشان میدهد کنش دو کشور ایران و عربستان در جنوب غرب آسیا تحت تاثیر متغیرهای مختلفی چون سابقه تاریخی- فرهنگی، رقابت ایدئولوژیک، ساختار سیاسی متعارض، رقابتهای دینی و مذهبی، گروههای قومی و مذهبی همسو در کشورهای متقابل و کنش سیاسی سطح فرامنطقهای است. هر یک از این عوامل جزء علائق ژئوپلیتیکی دو کشور ایران و عربستان سعودی میباشد و این علائق ژئوپلیتکی در تولید چالش منطقهای و پایداری آن تاثیرگذار است.
رومینا, ابراهیم . (1399). بررسی تاثیر علائق ژئوپلیتیکی در ایجاد چالش های منطقه ای در جنوب غرب آسیا؛ مطالعه موردی: ایران و عربستان. فصلنامه محیط شناسی راهبردی ج.ا.ایران, 4(2), 127-148.
MLA
رومینا, ابراهیم . "بررسی تاثیر علائق ژئوپلیتیکی در ایجاد چالش های منطقه ای در جنوب غرب آسیا؛ مطالعه موردی: ایران و عربستان", فصلنامه محیط شناسی راهبردی ج.ا.ایران, 4, 2, 1399, 127-148.
HARVARD
رومینا, ابراهیم. (1399). 'بررسی تاثیر علائق ژئوپلیتیکی در ایجاد چالش های منطقه ای در جنوب غرب آسیا؛ مطالعه موردی: ایران و عربستان', فصلنامه محیط شناسی راهبردی ج.ا.ایران, 4(2), pp. 127-148.
CHICAGO
ابراهیم رومینا, "بررسی تاثیر علائق ژئوپلیتیکی در ایجاد چالش های منطقه ای در جنوب غرب آسیا؛ مطالعه موردی: ایران و عربستان," فصلنامه محیط شناسی راهبردی ج.ا.ایران, 4 2 (1399): 127-148,
VANCOUVER
رومینا, ابراهیم. بررسی تاثیر علائق ژئوپلیتیکی در ایجاد چالش های منطقه ای در جنوب غرب آسیا؛ مطالعه موردی: ایران و عربستان. فصلنامه محیط شناسی راهبردی ج.ا.ایران, 1399; 4(2): 127-148.