1
دکترای جغرافیای سیاسی دانشگاه خوارزمی و پژوهشگر مطالعات راهبردی (دریایی)
2
دانش آموخته کارشناسی ارشد مطالعات منطقه ای و پژوهشگر حوزه مطالعات راهبردی
چکیده
راهبرد نظامی هر کشوری، منطبق و هماهنگ با خطمشیها، دکترینها و سیاست دفاعی تهیه و تنظیم میشود. تهیه و تدوین راهبرد نظامی مهمترین وظیفه تشکیلات نظامی است که در هر کشور توسط بالاترین مقام نظامی آن کشور ارائه میشود. حضور و نفوذ نظامی آمریکا در منطقه غرب آسیا، همواره از موضوعاتی بوده است که در راهبردهای منطقهای آمریکا مورد توجه ویژه قرار داشته است و جمهوری اسلامی ایران هم در کانون هدف گذاری این راهبردها قرار میگیرد. شناخت دقیق راهبردهای نظامی برای اقدامات مقابلهای، دفع تهدید و جلوگیری از غافلگیری امری ضروری است. از این جهت مقاله حاضر بهدنبال پاسخگویی به این پرسش است که راهبرد نظامی آمریکا در منطقه غرب آسیا در دوران ترامپ و بایدن نسبت به ایران چیست و وجه تمایز و تشابه این راهبردهای چگونه بوده است؟ این پژوهش از نوع کاربردی و روش آن توصیفی-تحلیلی است و از منابع مکتوب و مجازی برای جمع آوری اطلاعات استفاده شدهاست. یافتههای پژوهش نشانمیدهد که راهبرد نظامی آمریکا در دوران ریاستجمهوری ترامپ در برابر ایران، بازدارندگی رقابتی و در دوره ریاستجمهوری بایدن ایجاد بازدارندگی یکپارچه و مشارکتی با هدف کنترل جمهوری اسلامی ایران بوده است.
ضرغامی, ابراهیم, & ایزدی, محمد. (1402). مقایسه تحلیلی راهبرد نظامی آمریکا در دوران ترامپ و بایدن در رابطه با جمهوری اسلامی ایران. فصلنامه محیط شناسی راهبردی ج.ا.ایران, 7(3), 9-42.
MLA
ابراهیم ضرغامی; محمد ایزدی. "مقایسه تحلیلی راهبرد نظامی آمریکا در دوران ترامپ و بایدن در رابطه با جمهوری اسلامی ایران", فصلنامه محیط شناسی راهبردی ج.ا.ایران, 7, 3, 1402, 9-42.
HARVARD
ضرغامی, ابراهیم, ایزدی, محمد. (1402). 'مقایسه تحلیلی راهبرد نظامی آمریکا در دوران ترامپ و بایدن در رابطه با جمهوری اسلامی ایران', فصلنامه محیط شناسی راهبردی ج.ا.ایران, 7(3), pp. 9-42.
VANCOUVER
ضرغامی, ابراهیم, ایزدی, محمد. مقایسه تحلیلی راهبرد نظامی آمریکا در دوران ترامپ و بایدن در رابطه با جمهوری اسلامی ایران. فصلنامه محیط شناسی راهبردی ج.ا.ایران, 1402; 7(3): 9-42.